Aşçı

Aşçı

   Günlük olarak hazırlanması gereken yiyecekleri, belli bir plan içinde bilgi ve becerisini kullanarak, temizlik kurallarına uygun olarak servise hazır hale getiren kişidir.

   GÖREVLER
· Yemeklerin hazırlanışı sırasında gerekli malzemenin tamam ve taze olup olmadığını kontrol eder,
· Yapılacak yemek için gerekli malzemenin nasıl hazırlanacağını aşçı yardımcısına tarif eder,
· Malzemeyi tarife uygun olarak tencereye koyar,
· Yemeği cinsine göre (zeytinyağlı, etli vb.) pişirmek üzere havagazı fırınına veya elektrikli ocağa yerleştirir,
· Mutfaktaki alakart listesinde olan yemekleri hazırlar ve gerekirse süsler,
· Gerektiğinde bizzat yemeği tabağa yerleştirerek servise hazırlar,
· Mutfağın, kullanılan araç ve gereçlerin bakım ve temizliğini yapar.

25.10.2018 454